Studenten strijden in Mierlo voor titel beste tegelzetter van Nederland

Op 24 en 25 maart 2022 vindt het NK Skills Heroes tegelzetten plaats bij de BouwInfraCampus Helmond – de Peel in Mierlo. Zes mbo-studenten uit het land gaan met elkaar de strijd aan voor de titel Nederlands kampioen Tegelzetten. Een van de deelnemers is Yino Krasnici uit Mierlo, student  BouwInfraCampus Helmond – de Peel; een samenwerkingsverband van Bouw Infra mensen Mierlo en ROC Ter AA.

Yino Krasnici (20 jaar) is eerstejaars student en volgt de BBL-opleiding Allround tegelzetter. Hij wordt bijgestaan door de begeleiders Marcel van den Berkmortel, Ton Borrenbergs en André Beerten. Zij zeggen het volgende: “Yino is leergierig en wil zich altijd verbeteren. Hij is zeer gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten”.

Het Nederlands kampioenschap Tegelzetten wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands en BouwInfraCampus Helmond – de Peel.

Skills Heroes
De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten. Hiermee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthousiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen. Het NK Skills Heroes tegelzetten wordt gesponsord door BOVATIN, OMNICOL, Mosa, RUBI Tools, Weber Beamix, Super Prof BV en BouwInfraCampus Helmond-de Peel.

De wedstrijd duurt twee dagen. Deze dagen zijn gevuld met verschillende opdrachten en bijeenkomsten. Donderdag 24 maart is er gelegenheid voor relaties, leerbedrijven en genodigden om de wedstijdvloer te bezoeken. Vrijdag 25 maart zijn decanen, loopbaanadviseurs en leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgenodigd om een kijkje komen nemen.

Meer info over Skills Heroes en deze wedstrijd is te vinden op www.worldskillsnetherlands.nl/wedstrijd/skillsheroes/tegelzetter

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?