Algemeen vormende cursussen ‐ ROC Ter AA
Sta steviger in het leven

Algemeen vormende cursussen

Taal en rekenen zijn belangrijk in het dagelijks leven

 

Taal en rekenen

Merk je dat je het moeilijk vindt om een e-mail te schrijven? Of om een formulier in te vullen? Heb je moeite met rekenen en prijzen? Woon je in Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten of Someren, dan kun je bij ROC Ter AA gratis een cursus volgen.

 

Nederlands voor thuis en op het werk

Met deze cursus leer je beter lezen en schrijven. We oefenen bijvoorbeeld met formulieren begrijpen en invullen en e-mails lezen, schrijven en beantwoorden.

Rekenen voor thuis en op het werk

Rekenen heb je nodig om met geld om te gaan. Maar ook om gevoel te hebben bij cijfers. Of om te snappen wat het bijvoorbeeld betekent als de vakbonden een loonsverhoging van 3,2% vragen. In deze cursus werken we met veel voorbeelden uit het dagelijks leven

NT2 Staatsexamentraject

De Staatsexamens Nederlands als tweede taal (Nt2) zijn voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als tweede taal leren. Je kunt met het Diploma Staatsexamen Nt2 laten zien dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst om in Nederland te kunnen werken of studeren. ROC Ter AA bereidt je voor op programma 1 van het Staatsexamen. Het diploma daarvan heb je nodig als je wilt werken of studeren op mbo-3 of -4 niveau.

NT2 tot A2

Met deze cursus kom je een stap verder en ga je naar taalniveau A2. Je begrijpt dan korte eenvoudige teksten. Je bent in staat om informatie te vinden in eenvoudige teksten zoals een advertentie of een menukaart.

Meer weten?

Stel je vraag meteen aan Rudolf

Rudolf Staal weet alles over algemeen vormende cursussen. Bel of mail hem gerust: 06 – 44 22 57 01 of r.staal@roc-teraa.nl

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?