vierde in landelijke keuzegids mbo 2021

Beste roc van Brabant en Limburg

In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2021) staat ROC Ter AA in de categorie brede mbo-scholen (roc’s) landelijk op de vierde plaats, en is daarmee het beste roc van Noord-Brabant én Limburg.

Hattrick opleiding Beveiliger
Al jaren staat ROC Ter AA steevast in de top 10 beste roc’s van Nederland. In het sterke spelersveld van mbo-scholen in de regio, weten we ons telkens weer in de topregionen te vestigen. Dit jaar voeren maar liefst drie opleidingscategorieën van Ter AA de Nederlandse ranglijsten aan, te weten: Business Support & Management, Logistiek en Particuliere Beveiliging. Daarmee heeft de opleiding Beveiliger (Particuliere beveiliging) een hattrick, aangezien deze in 2019, 2020 en nu dus ook in 2021 de beste van Nederland is.

8 Topopleidingen
Met deze winst is de zegetocht nog niet ten einde, want acht opleidingen van ROC Ter AA zijn bekroond met het predicaat Topopleidingen. Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd. De opleidingen die zich Topopleiding 2021 mogen noemen zijn: Ruimtelijk vormgever, Management assistant, Office assistant, Medewerker (financiële) administratie, Medewerker secretariaat en receptie, Onderwijsasistent, Pedagogisch medewerker kinderopvang en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Tevreden studenten
De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor, waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie. Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA: “We zijn ontzettend trots op onze positie in de Keuzegids! Het onderstreept de hoge kwaliteit van ons onderwijs. En onze studenten ervaren het dus ook zo. Zij zijn tevreden over hun opleiding en de begeleiding die ze daarbij krijgen vanuit ROC Ter AA. Dat is voor ons als school een erg groot compliment. Dit mooie resultaat wordt bereikt door onze enorm bevlogen docenten die een groot hart hebben voor onze studenten, daar ben ik trots op!”

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?