Veelgestelde vragen

Corona

Zolang het coronavirus nog onder ons is, houden we als school rekening hiermee. Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de aanpak van het coronavirus op ROC Ter AA. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Bespreek het met je slb’er of neem dan contact met ons op.

LAATSTE UPDATE: 15-1-2022

Aanpak ROC Ter AA

Afspraken op school

Vanaf 17 januari 2022 mogen alle studenten weer naar school, behalve Zorg en Welzijn studenten. Zij volgen vanaf 24 januari alle lessen op school.

Let dus goed op je rooster, zodat je weet waar je moet zijn.

Dat kan. Meld je aan via dit formulier.

Je moet natuurlijk wel gezond zijn. Heb je klachten zoals hoesten, keelpijn of koorts? Dan moet je je zo snel mogelijk laten testen en blijf je thuis. Vergeet niet je ziek te melden via het Eduarte Studentenportaal als je achttien jaar of ouder bent. Ben je jonger dan achttien? Laat je ouder/verzorger je ziekmelden via het Eduarte Ouderportaal.

Sowieso gelden de basisregels: was dus vaak je handen en blijf thuis als je klachten hebt. Laat je direct testen.

Op school moet je overal en altijd een mondkapje dragen. Ook als je zit of genoeg afstand kunt houden. Je mondkapje mag af tijdens de lunch, als je zit in de kantine.

Docenten mogen tijdens de les wel hun mondkapje afdoen, zodat goed verstaanbaar is wat hij of zij zegt.

Het liefst wel. Om het coronavirus zo snel mogelijk te bedwingen, helpt het als je regelmatig een preventieve zelftest doet. Rijksoverheid vraagt je dit twee keer per week te doen. Ook als je gevaccineerd bent.

Als student kun je gratis zelftesten bestellen met je schoolaccount via zelftestonderwijs.nl.

Het blijft belangrijk om je (tweede) vaccinatie te halen. Op veel plekken kan dit zonder afspraak. Op www.prikkenzonderafspraak.nl kun je zien waar je snel een prik kunt krijgen.

Vakantie

Om precies te weten wat voor jou geldt, kun je het best je reis laten checken via de website reizentijdenscorona.nl. Zo weet je precies wat je moet doen bij terugkomst in Nederland.
Sowieso vinden we het fijn als je een zelftest doet op de ochtend dat je voor het eerst naar school komt.

Voel je je niet ziek en ben je in staat om lessen te volgen? Bespreek het dan met je slb’er. Misschien kun je bepaalde lessen online volgen en vervangende opdrachten maken. Gaat dit niet, meld je dan ziek via het Studentenportaal. Ben je jonger dan achttien? Dan moeten je ouders je ziekmelden via het Ouderportaal.

Stage en werk

Als je geen klachten hebt zoals hoesten, verkoudheid of koorts, kun je naar je leerbedrijf gaan. Besluit het bedrijf dat het werk of de stage niet verder kan gaan vanwege corona? Neem dan contact op met de slb’er. Kun je stage lopen, maar ben je ongerust? Dan mag je tijdelijk je stage onderbreken. Dit kun je ook bespreken met je slb’er.

Voor scholen gelden andere regels dan voor bedrijven. Op stage of op je leerbedrijf zul je bijvoorbeeld wel 1,5 meter afstand moeten houden van anderen. Vraag naar de regels van je leerbedrijf en houd je daar aan.

Sommige leerbedrijven vinden het geen goed idee als je naar school gaat, bijvoorbeeld omdat je op je werk met kwetsbare mensen werkt. Neem in dit geval direct contact op met je slb’er. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Bezoek

Voor bezoekers van ROC Ter AA gelden er soms andere regels dan voor medewerkers en studenten. Bezoekers voor een evenement met catering moeten een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Verder moeten ook bezoekers een mondkapje dragen in beweging. Het mag af als je zit. Uiteraard gelden de hygiëneregels zoals veelvuldig handen wassen en in de elleboog niezen ook voor onze gasten.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?