Veelgestelde vragen

Corona

Zolang het coronavirus nog onder ons is, houden we als school rekening hiermee. Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de aanpak van het coronavirus op ROC Ter AA. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Bespreek het met je slb’er of neem dan contact met ons op.

LAATSTE UPDATE: 2-9-2021

Aanpak ROC Ter AA

Afspraken op school

Met de start van schooljaar 2021-2022 hoef je geen afstand meer te houden van elkaar als de groep niet groter is dan 75 personen. Daardoor kan het wel voorkomen dat we je vragen in een andere ruimte te pauzeren omdat de aula vol zit bijvoorbeeld.

Ja, buiten de lessen en klaslokalen moet je een mondkapje dragen. Als je eenmaal zit, mag het mondkapje af.

Het liefst wel. Om het coronavirus zo snel mogelijk te bedwingen, helpt het als je regelmatig een preventieve zelftest doet. Rijksoverheid vraagt je dit twee keer per week te doen. Ook als je gevaccineerd bent.

Als student kun je gratis zelftesten bestellen met je schoolaccount via zelftestonderwijs.nl.

Let op: heb je klachten die passen bij corona? Moet je in quarantaine vanwege contact met iemand die besmettelijk was of heb je een melding ontvangen via de coronamelder-app? Gebruik dan geen zelftest, maar laat je testen bij een GGD-locatie.

Je hoeft de testresultaten niet mee te nemen naar school.

Sowieso gelden de basisregels: was dus vaak je handen en blijf thuis als je klachten hebt. Laat je direct testen.

Op school vragen we je de looproutes te volgen en een mondkapje te dragen buiten de klaslokalen.

Alle studenten starten het nieuwe schooljaar met Let’s Connect. Het grootste deel van het programma is op school en kan gewoon doorgaan. Ben je eerstejaars? Dan is er op donderdag 9 september een introductiemiddag. Deze gaat gewoon door, maar we vragen wel een coronatoegangsbewijs te tonen in de Coronacheck-app.

Een coronatoegangsbewijs kun je op drie manieren krijgen:

  1. Vaccinatiebewijs: ben je volledig gevaccineerd met een Europees goedgekeurd vaccin? Twee weken nadat je laatste prik is gezet, kun je het vaccinatiebewijs oproepen via de app CoronaCheck.
  2. Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan zes maanden geleden hersteld bent van corona.
  3. Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. Je kunt je gratis laten testen via testenvoortoegang.nl

 

Het blijft belangrijk om je (tweede) vaccinatie te halen. Op veel plekken kan dit zonder afspraak. Op www.prikkenzonderafspraak.nl kun je zien waar je snel een prik kunt krijgen.

Wanneer je naar school mag en wanneer je thuis moet blijven, hangt van de situatie af en of je beschermd bent tegen het virus. Bekijk hier de beslisboom.

Vakantie

Om precies te weten wat voor jou geldt, kun je het best je reis laten checken via de website reizentijdenscorona.nl. Zo weet je precies wat je moet doen bij terugkomst in Nederland.
Sowieso vinden we het fijn als je een zelftest doet op de ochtend dat je voor het eerst naar school komt.

Voel je je niet ziek en ben je in staat om lessen te volgen? Bespreek het dan met je slb’er. Misschien kun je bepaalde lessen online volgen en vervangende opdrachten maken. Gaat dit niet, meld je dan ziek via het Studentenportaal. Ben je jonger dan achttien? Dan moeten je ouders je ziekmelden via het Ouderportaal.

Stage en werk

Als je geen klachten hebt zoals hoesten, verkoudheid of koorts, kun je naar je leerbedrijf gaan. Besluit het bedrijf dat het werk of de stage niet verder kan gaan vanwege corona? Neem dan contact op met de slb’er. Kun je stage lopen, maar ben je ongerust? Dan mag je tijdelijk je stage onderbreken. Dit kun je ook bespreken met je slb’er.

Voor scholen gelden andere regels dan voor bedrijven. Op stage of op je leerbedrijf zul je bijvoorbeeld wel 1,5 meter afstand moeten houden van anderen. Vraag naar de regels van je leerbedrijf en houd je daar aan.

Sommige leerbedrijven vinden het geen goed idee als je naar school gaat, bijvoorbeeld omdat je op je werk met kwetsbare mensen werkt. Neem in dit geval direct contact op met je slb’er. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Bezoek

Voor bezoekers van ROC Ter AA gelden er andere regels dan voor medewerkers en studenten. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden van anderen. Het mondkapje mag af als je zit. Uiteraard gelden de hygiëneregels zoals veelvuldig handen wassen en in de elleboog niezen ook voor onze gasten.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?