“Een goed leerbedrijf is ontzettend belangrijk”

Dustin Gibson. Installatietechniek bbl. Techniek en Technologie.

Ik weet dat het raar klinkt maar toen ik op het vmbo zat had ik de keus tussen twee totaal verschillende richtingen: ik kon model worden voor H&M en Seventeen of monteur in de installatietechniek. Dat modellenwerk leek me een onzekere business. Daarom heb ik toen gekozen voor de bbl-opleiding installatietechniek, niveau 3 bij ROC Ter AA.

Over een jaar ben ik eerste monteur woning en kom ik in vaste dienst bij mijn leerbedrijf Sankomij in Veldhoven. Ik leer ontzettend veel van mijn begeleiders op het werk. Ze nemen alle tijd voor je en stoppen niet voordat je een bepaalde vaardigheid onder de knie hebt. Ook de nieuwste technieken komen aan bod. Bij ons volgende woningbouwproject gaan we werken met warmtepompen. Dat is echt de toekomst. Zo leer ik heel veel in de praktijk.
Op school leer je ook wel maar dan anders. Ik heb veel aan het vak Nederlands, bij het opstellen van offertes en facturen en sollicitatiebrieven schrijven. Maar gelukkig heb ik al een baan. En ik weet zeker dat ons soort werk nooit verdwijnt.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?