“Dankzij het keuzedeel heb ik mezelf ontwikkeld”

Evy Roks. Pedagogisch medewerker. Onderwijs en Kinderopvang.

Tot aan de examens in de vierde wist ik eigenlijk niet wat ik na de Mavo zou gaan doen. Op familiefeestjes trok ik altijd veel met kleine neefjes en nichtjes op. “Misschien is kinderopvang iets voor jou”, zei een tante. Vervolgens heb ik me aangemeld bij ROC Ter AA want ik woon hier om de hoek.

Ik zit twee dagen in de week op school en loop twee dagen stage bij Kinderopvang De Raagten in Beek en Donk. De theorie van school pas je onbewust toe op stage. Dan merk je dat je echt wel veel geleerd hebt.

Op woensdag werken we op school vaak aan een project. Zoals het maken van een echt leesboekje met tekst en plaatjes, afgestemd op de doelgroep. Of het ontwerpen en realiseren van je eigen droomwerkplek.

Ik wil graag verder komen in het leven. Daarom volg ik nu al het keuzedeel doorstroom pabo.  Dat sluit je af met een soort toelatingsexamen voor de pabo. Over twee jaar hoop ik door te studeren op Hogeschool de Kempel in Brouwhuis.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?