“Ik was meteen een collega”

Lois Segers. Management assistant. Business.

Ik zat in havo 4 met een veel te economisch pakket. Uit de beroepskeuzetest kwam deze opleiding. Zag ik eerst niet zo zitten: secretaresse worden. Gelukkig was de praktijk heel anders. We organiseren echte projecten, zoals een uitwisseling met een andere school of een businessdag. Je doet dan ook echt iets met de vakken van school. In plaats van gymlessen kun je hier ook clinics volgen. Bijvoorbeeld fitness, dansen, koken of een cursus zelfvertrouwen. Daar krijg je dan een certificaat voor.

De school bereidt je ook goed voor op praktische zaken als postbehandeling, zakelijk telefoneren en facturen verwerken. Dat heb ik wel gemerkt tijdens mijn stage bij Dorel in Helmond. Daar werd ik meteen serieus behandeld, alsof ik gewoon een nieuwe medewerker was.

Ze zijn niet streng hier op school maar wel nauwkeuriger dan op andere opleidingen. Je komt niet zo maar weg met dingen. We hebben een fijne klas, het is vertrouwd en gezellig. Laatst hadden we een uitwisseling met een roc in Rotterdam. Het leek wel een gevangenis, zo grijs en grauw. Dan merk je pas hoe vrolijk ons gebouw is.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?