“Ik wist al vroeg dat ik iets met zorg en welzijn wilde doen”

Lotte van de Laarschot. Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Zorg en Welzijn.

Ik wist op het vmbo al vroeg dat ik iets met zorg of welzijn wilde doen. Ik had van een nichtje veel positieve verhalen gehoord, dus mijn keus voor ROC Ter AA was snel gemaakt. Ik voelde me meteen thuis hier.

Ik loop stage bij Buitengewoon Smakelijk in Beek en Donk. Dat is een lunchroom waar mensen werken met een geestelijke beperking. Dan moet je denken aan down, adhd, autisme of niet aangeboren hersenletsel. Ik vond het in het begin best moeilijk omdat ze allemaal ouder zijn dan ik. Maar het zijn juist de cliënten die het ijs breken met vragen die je dan nog niet als zorgvragen herkent. Later krijg je pas door dat je echt aan het begeleiden bent. “Ik vind het mooi om iets voor iemand te betekenen. Daar zit de voldoening”

Op school wisselen we vaak praktijkervaringen uit. Onze docenten koppelen dat dan weer aan de theorie. Zo kom je verder. Als ik over twee jaar klaar ben wil ik doorstuderen op hbo-niveau. Ik wil werken met gedetineerden of verslaafden. Dan mag je pas stage lopen met 18 of 21. Dus ik heb nog even.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?