“In de praktijk leer je vooruit kijken en denken”

Maik Sanders. Allround timmerman nieuwbouw. Bouw.

Geloof het of niet maar ik wist al op mijn tiende dat ik timmerman wilde worden. In groep zes zijn we hier bij Bouw Infra Mierlo een keer op excursie geweest en toen merkte ik hoe leuk het was om met je handen te werken. Na het vmbo heb ik me meteen aangemeld. Dit is echt mijn school. Lekker dicht bij huis ook. Ik kom hier voor de theorie en merk dat ik makkelijk leer, al sta ik het liefst op de bouw.

Ik loop stage bij Bouwbedrijf DOBU uit Someren. Samen met mijn leermeester bouwen we nu in Sterksel een nieuw huis van begin tot eind. Zo leren we elkaar beter kennen en maak ik elke fase in de bouw mee. We hebben een prima klik samen en je leert van alles van zo iemand. Vooral ook om vooruit te kijken en te denken. Dat bespaart je extra werk en voorkomt foutjes.

De meeste vakmensen hebben het niet zo op school, zien het nut niet. Ik zie het juist als een kans om verder te komen. Ik heb nu al tot mijn zestiende op school gezeten. Dus die twee, drie jaar kunnen er ook nog wel bij. Ik wil straks net iets meer kunnen dan een ander.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?