“Deze opleiding was echt een ontdekking”

Maud van den Heuvel. Ruimtelijk Vormgever. Design.

Ik was altijd al creatief bezig maar wist niet goed wat ik na vmbo-t moest kiezen. Een mbo opleiding fotografie of mode vond ik veel te specifiek. Met de opleiding ruimtelijk vormgever kun je nog alle kanten op. Zo heb ik stage gelopen bij Berden Mode in Blerick. Daar hebben ze dertig etalages die om de drie weken veranderd worden. Werk aan de winkel dus.

Op school merk je dat het vak veel breder is dan etaleren. We hebben bijvoorbeeld een project weddingplanner gedaan. Daarbij mocht je alles rond een bruiloft verzorgen, van thema tot begroting. En dan komen alle vakken samen. Of een lamp ontwerpen die je dan ook echt maakt.

Onze opleiding is heel gezellig. Het is eigenlijk een “shop in a shop”. Net als bij Berden Mode. We hebben veel contact met docenten en krijgen heel persoonlijke feedback. Zo leer je een eigen stijl ontwikkelen. Ik heb het idee dat ik nu wel op het goede niveau zit. Hbo is me te pittig.

Ik ben nog op zoek naar een afstudeerstage. Misschien wordt het iets bij een theater. Decors ontwerpen lijkt me wel wat.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?