“Google is je beste vriend”

Pim Vink. Ict- en mediabeheerder. ICT.

Ik heb eerst een jaar CIOS gedaan maar op je zestiende ben je eigenlijk te jong om te kiezen. Daarna de mbo beroepskeuzetest ingevuld waardoor mijn voorkeur voor ict bevestigd werd. Die test staat trouwens gewoon op het internet.

Ik kon kiezen tussen drie, vier roc’s. Het intakegesprek gaf voor mij de doorslag. Ik voelde me hier meteen thuis en achteraf kan ik wel zeggen dat deze school gewoon een hele goede school is.

Ik heb stage gelopen bij Inalfa Roof Systems waar zonnedaken gemaakt worden voor luxe auto’s. Het is een groot, internationaal bedrijf waar ook Chinezen, Mexicanen en Amerikanen werken. Eigenlijk heb ik daar alleen maar Engels gesproken. Na een tijdje weet je niet beter. De ene week was ik verantwoordelijk voor de servicedesk en de andere week had ik hardwaredienst. Ik verleende dus zowel hard- als software ondersteuning. Ik heb toen gemerkt dat de basis die we op school leren heel goed en stevig is. En met basis bedoel ik: Cisco, Windows, Word, Excel, Microsoft, etc. En mocht je iets niet weten: “Google is je beste vriend”

Na de opleiding ga ik werken. Dat past bij mij en er is werk genoeg. Tijdens mijn tweede stage wil ik kijken hoe het werkt bij een ict bedrijf dat meerdere klanten heeft. Ik gebruik de stage om me zo breed mogelijk te oriënteren.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?