We houden het graag persoonlijk

Vraag maar raak!

Meld je aan voor een gesprek

Kom maar op met je vragen!

De juiste studie kiezen kan best ingewikkeld zijn. Door de coronacrisis is dat misschien extra lastig geworden. We helpen je graag!

Wil je meer weten over een bepaalde opleiding of opleidingen? Of hoe het zit met de toelaatbaarheid? Of wil je gewoon meer gevoel krijgen bij ROC Ter AA tijdens een gesprek? Wij zitten klaar voor jou.

Algemeen oriënterend    klik hier
Heb je nog geen specifiek college in je hoofd of twijfel je tussen meerdere opleidingen? Dan kan de loopbaanadviseur je verder helpen.

Bouw     klik hier
In ‘de bouw’ ben je bezig met het bouwen en onderhouden van huizen, gebouwen en wegen. Je kunt interieurbouwer, schilder, timmerman, metselaar of stratenmaker worden. Maar ook projectleider, tekenaar, uitvoerder of ontwerper.

Business     klik hier
Welk vak je ook leert in de business, je bent altijd betrokken bij het succes van een bedrijf of organisatie. Of het nu is omdat jij zorgt dat de administratie klopt of omdat je een rasverkoper bent. Ook kun je je steentje bijdragen in de marketing en communicatie, human resource management of als juridisch medewerker.

Design     klik hier
Creatief, veelzijdig, steeds weer anders. Dat zijn kernbegrippen in de sector design. Natuurlijk, je laat je inspireren door wat anderen doen. Maar designers laten zich vooral leiden door hun eigen ideeën. Overigens wel binnen de kaders van een opdracht. Want voor vrij werk moet je bij kunstenaars zijn.

Dienstverlening     klik hier
Dienstverleners zijn mensen die zorgen dat andere mensen hun werk goed kunnen doen. Binnen ons roc vind je bij Dienstverlening ook opleidingen voor secretariaat en receptie, voor sport en recreatie en voor verkoopfuncties.

Entree     klik hier
Met een entreeopleiding kun je een diploma halen om verder te leren op het mbo óf om te gaan werken. Je leert vooral in de praktijk: leren door te doen!

ICT     klik hier
Wifi, mobiele apps en software op de pc. En wie houdt dat allemaal in de lucht? Wie zorgen voor programma’s die gebruiksvriendelijk zijn? Voor apps die er goed uitzien? Precies: ICT’ers.

Onderwijs en kinderopvang     klik hier
Het vermogen van kinderen om te leren is enorm. Ben jij degene die dat samen met anderen in goede banen leidt? In de kinderopvang en in het onderwijs zijn mensen nodig zoals jij.

Techniek en technologie     klik hier
We wonen in een technische regio. Wie nu kiest voor techniek, zit gebeiteld. Want wat bedacht wordt, moet ook worden gemaakt, geïnstalleerd en onderhouden!

Vavo     klik hier
Geen diploma havo of vwo? Of gezakt voor je examen? Bij VAVO College Helmond van ROC Ter AA heb je de mogelijkheid om dat felbegeerde diploma alsnog te behalen. Of je kiest voor één of meer certificaten op havo- of vwo-niveau.

Volwassenenonderwijs     klik hier
Wat je weet en kunt als je net bent afgestudeerd, is na vijf jaar al weer verouderd. Bijblijven is een must. Vandaar ons volwassenenonderwijs.
Dat is er ook voor mensen die vinden dat ze fijner kunnen leven en werken als ze beter kunnen lezen, schrijven en rekenen. En voor nieuwkomers is inburgering belangrijk. 

Zorg en welzijn     klik hier
In alle fasen van het leven kun je zorg of begeleiding nodig hebben. Telkens weer realiseren we ons hoe belangrijk verpleegkundigen, verzorgers en begeleiders voor je zijn; goed opgeleide mensen met een luisterend oor.

Praktische info

Zo werkt het: als je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een bevestiging.

  • Heb je gekozen voor een telefonisch gesprek of een afspraak op locatie? We bellen je!
  • Liever een videogesprek? Dan mailen we je een linkje wat toegang geeft tot het videogesprek. Je hoeft daar niks voor te downloaden, je moet alleen toegang tot internet hebben en het liefst ook verbonden zijn met wifi (dan verbruik je geen data). Op de afgesproken tijd schuift aan de andere kant van de camera een medewerker van ons aan.
    Liever niet voor de camera? Geen probleem, dan zet je je camera uit.

PS: laat gerust je ouders aanschuiven bij het gesprek!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?