Loopbaan & burgerschapdag Dienstverlening College

Minister Rob Jetten bezoekt ROC Ter AA

Vanochtend was minister Rob Jetten te gast bij ROC Ter AA voor een gesprek over vrijheid met studenten van Dienstverlening College. Wat betekent vrijheid, en wanneer wordt het onvrij? Wat zijn de invloeden van het klimaat op onze vrijheid? Wat te doen aan ongelijkheid? En wat doet de minister zelf aan duurzaamheid? Een mooi begin van de loopbaan & burgerschapdag voor de studenten van Dienstverlening College!

Studenten stelden vragen over thema’s als duurzaamheid, kansenongelijkheid en hadden persoonlijke vragen.
Rob Jetten: “vrijheid gaat over geen oorlog hebben en in vrijheid leven, kunnen zeggen wat je wil, en leven in een wereld waarin je fijn kan leven. Dat je in een land woont waar je helemaal jezelf kunt zijn. Dat je zelf kunt bepalen wat je zegt, draagt, en geloofd. Maar, vrijheid stopt als je hiermee een ander te kort gaat doen.
Als minister ben ik verantwoordelijk voor klimaat en energie. De klimaatverandering heeft grote impact op onze vrijheid. Je ziet in de wereld bijvoorbeeld al dat mensen moeten vluchten voor droogte en overstromingen. We moeten dus strengere eisen gaan stellen om de toekomst van de volgende generatie te waarborgen. En iedereen kan daar aan bijdragen, door bijvoorbeeld de verwarming een graad terug te draaien, iets minder vlees te eten (er zijn genoeg lekkere recepten zonder vlees), bewust zijn van de kleding die je koopt, en iets korter te douchen.” En daar had de minister ook een tip voor: maak een spotify-lijstje van een paar minuutjes en je weet wanneer je onder die warme douche vandaan moet!

Interessant, leerzaam, en stof tot nadenken!

Dank Rob Jetten voor de komst naar ROC Ter AA en het openhartige gesprek. En dank collega’s van De Balie – mede namens Johan Otten en Nicole Otten-van Rijthoven – voor de organisatie van dit Nationaal Gesprek Over Vrijheid.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?