vijftien topopleidingen

ROC Ter AA zevende plaats in landelijke keuzegids mbo

We zijn ontzettend trots dat dit jaar maar liefst vijftien opleidingen het predicaat ’topopleiding’ mogen dragen. Dit staat in de Keuzegids mbo 2020. Bovendien staat ROC Ter AA op een mooie zevende plaats in de landelijke ranglijst van mbo’s.
Elf topopleidingen zijn bouwopleidingen, en drie topopleidingen vinden we bij de zorg. Kers op de taart is de opleiding Beveiliger die voor het tweede jaar op rij de beste beveiligersopleiding van het land is.  Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd. Alle vijftien topopleidingen kregen vorig jaar ook dit predicaat.

Tevredenheid studenten
De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie. Bestuursvoorzitter Marcel van der Knaap: “Ik ben tevreden met dit resultaat. De onderwijskwaliteit van veel mbo’s is dik in orde en de onderlinge verschillen zijn klein. Als school richten wij onze aandacht op de studenten en wat zij nodig hebben voor een vruchtbare loopbaan. Het is een compliment als dit in een ranglijst ook tot uiting komt.”

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?