Winnaar regio Zuid, Keuzegids Mbo 2022

ROC Ter AA opnieuw beste van Brabant en Limburg

In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2022) is ROC Ter AA wederom de beste brede mbo-school in de regio Zuid. Daarmee prolongeert ROC Ter AA haar positie als beste roc van Brabant en Limburg.

In de landelijke ranglijst staat ROC Ter AA op een respectabele zesde plaats. De designopleiding Ruimtelijk Vormgever staat landelijk op de eerste plaats. Met 78 punten mag de opleiding bovendien het predicaat ‘Topopleiding’ dragen, net als de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist. Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd.

Prestatiecijfers en tevreden studenten
De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor, waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie. Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA: “Ik ben ontzettend trots dat we onze koppositie in de Keuzegids hebben vastgehouden! Juist na een jaar van lockdowns, afstandsonderwijs en andere coronaperikelen. Dit predicaat onderstreept de hoge kwaliteit van ons onderwijs. Daarnaast blijkt hieruit dat onze studenten erg positief zijn over hun opleiding en de begeleiding die ze daarbij krijgen vanuit ROC Ter AA. Een enorm compliment voor onze bevlogen docenten die een groot hart hebben voor onze studenten!”

Jaarlijks organiseert de MBO Raad  onder Dit is mbo de verkiezing voor dé landelijke Ambassadeur mbo. Deze wordt gekozen uit de deelnemende ambassadeurs: mbo’ers die laten horen en zien waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Een ambassadeur staat voor het mbo en heeft een missie: het mbo op de kaart zetten.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?