Samen vernieuwen

Bijzondere
samen­werkingen

Onze relatie met bedrijven en instellingen in de regio is van levensbelang. Voor jouw stage of je baan, maar ook voor nieuwe ideeën. Dat leidt tot steeds meer bijzondere vormen van samenwerking waar onze studenten van profiteren.

Maakbedrijven doen mee

Techniekcentrum Brainport

ROC Ter AA, Brainport Industries College en elf maakbedrijven in de Peel zijn in 2018 gestart met Techniekcentrum | Brainport in Deurne. Daar kun je jouw techniekopleiding volgen. In de buurt, bij mkb-maakbedrijven.

Je kunt deze opleiding zien als de voorkeursroute voor technische bbl’ers uit de Peel. Niet verplicht, maar wel een slimme keuze. Je doet jouw niveau 3 opleiding in twee jaar, door een combinatie van drie dagen werken en twee dagen theorie- en praktijkles in Deurne. Met de opleiding ben je straks zeer gewild op de arbeidsmarkt. Techniekcentrum | Brainport biedt je de zekerheid van werk bij een maakbedrijf in de Brainportregio.

Vijf zorgorganisaties

Jij mag kiezen

ROC Ter AA is net als Fontys aangesloten bij Zorgcampus de Peel. Daarin werken vijf zorgorganisaties samen. Bij deze uiteenlopende organisaties leer je verschillende doelgroepen en locaties kennen.

Je kunt met gemak kiezen voor een andere werkplek, voor een organisatie die op dat moment het beste past bij jou. Zo is er altijd de beste match, voor elke fase van jouw carrière, daar waar jouw talenten het beste tot uiting komen. Van opleiding tot werken: baanzekerheid met diversiteit en de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen bij Zorgcampus de Peel.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik hier

KR8!

Er even tussenuit

Te druk? Niet lekker in je vel? Als je te veel aan je hoofd hebt, is dat knap lastig. Je merkt dat het niet goed loopt. Je weet alleen niet wat je eraan moet doen. In die situaties kun je bij ons terecht bij je slb’er of trajectcoach. Maar sóms is dat niet genoeg.

Samen met Laila Hendriks van Up2U Trainingen hebben wij het programma KR8! Dat is een echte time out. Samen met maximaal zeven andere jongeren ga je er even tussenuit. De natuur in. Om bij te tanken en te leren hoe je jouw problemen de baas kunt worden. Zodat je zelf weer de touwtjes in handen neemt.

Ga naar de website van Up2U Trainingen

MatchMentor

ROC Ter AA werkt met de LEV Groep samen in MatchMentor. MatchMentor is een belangrijk mentorproject voor jongeren dat wordt uitgevoerd in alle gemeenten waar de LEV Groep actief is: Helmond, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Nuenen, Son en Breugel en Deurne.

Het doel is om jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar te ondersteunen bij het succesvol inrichten van hun leven. Met mentoring als methode zet MatchMentor in op het ontwikkelen van talent, het preventief bestrijden van achterstanden en het verbinden van jongeren met het bedrijfsleven. MatchMentor is altijd op zoek naar inspirerende MatchMentoren.

Meer weten over MatchMentor?

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?