Welkom!

Inburgeren

Een goede inburgering maakt dat je prettig kunt leven in Nederland. ROC Ter AA heeft veel ervaring met cursussen voor ‘verplichte inburgeraars’ uit verschillende landen. Onze aanpak? Heel persoonlijk, met veel aandacht voor jouw achtergrond en wat je al kunt. We motiveren je om verder te komen. Tijdens een intakegesprek zoeken we samen uit welke cursus het best bij je past. We schatten ook in hoe lang de cursussen voor je inburgering gaan duren.

ROC Ter AA is in het bezit van het keurmerk Inburgeren van Blik op Werk. Bij het laatste tevredenheidsonderzoek gaven onze deelnemers ons een rapportcijfer van 9,2We zijn door Blik op Werk beoordeeld met vier sterren.

ABC

Alfabetisering

Tijdens deze cursus leer je alle Nederlandse letters. Je herkent ze en je kunt ze schrijven. Ook leer je al een beetje Nederlands spreken. Dat is nodig om verder te kunnen met spreken, lezen en schrijven. Je gaat drie keer in de week naar school, steeds een ochtend of een middag. Je groep is maximaal 12 mensen groot.

 • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
 • Start: flexibel, geen vaste startdatum
 • Kosten: kwartaal 1, 2 en 4 € 1.336,50 (11 weken les); kwartaal 3 € 850,50 (zeven weken les)

Inburgering

Ook op de inburgeringscursus kun je Nederlands leren. Je leert dan basis Nederlands: na de cursus kun je praten, luisteren, lezen en schrijven. Je gaat naar school en hebt dan steeds 3 dagdelen (ochtend of middag) les. Als je 1,5 (je leert snel) of 2 jaar (je leert langzamer) les hebt gevolgd kun je je inburgeringsexamen doen. Haal je dat examen, dan ben je ingeburgerd.

 • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
 • Start: flexibel, geen vaste startdatum
 • Kosten: kwartaal 1, 2 en 4 € 1.089,- (11 weken les); kwartaal 3 € 693,- (zeven weken les)

Staatsexamen Nederlands als tweede taal (Nt2)

De Staatsexamens Nederlands als tweede taal (Nt2) zijn voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als tweede taal leren. Je kunt met het Diploma Staatsexamen Nt2 laten zien dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst om in Nederland te kunnen werken of studeren.

Je zit in een groep van maximaal 16 mensen. Je gaat 11 weken naar school en hebt dan steeds drie ochtenden of drie middagen les. ROC Ter AA bereidt je voor op programma 1 van het Staatsexamen. Het diploma daarvan heb je nodig als je wilt werken of studeren op mbo-3 of -4 niveau. Het taalniveau van dit programma is B1. Je begrijpt dan teksten die voor het grootste deel uit veelgebruikte woorden bestaan. Maar je begrijpt ook moeilijker taal in situaties die  voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven op mbo-3 of -4 niveau.

 • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
 • Start: flexibel, geen vaste startdatum
 • Kosten: kwartaal 1, 2 en 4 € 1.089,- (11 weken les); kwartaal 3 € 693,- (zeven weken les)

Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken. Het is een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen voor mensen die na 31 december 2014 inburgeringsplichtig zijn geworden. ROC Ter AA helpt je om je voor te bereiden op dit examenonderdeel. De cursus duurt 11 weken, je gaat twee ochtenden of middagen naar school. Je kunt aan de cursus beginnen als je al wat meer Nederlands spreekt en begrijpt (niveau tussen A1 en A2).

 • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
 • Duur: elf weken
 • Start: bij voldoende aantal kandidaten op de wachtlijst
 • Kosten: € 726,- (exclusief €45,- aan DUO voor het inleveren en beoordelen van het portfolio)

Wie betaalt de kosten?

Meestal moet je de kosten voor een cursus zelf betalen. Misschien krijg je een lening van DUO. Meer informatie over zo’n lening vind je op www.inburgeren.nl.

ROC Ter AA heeft het Keurmerk Blik op Werk. Dat betekent dat onze cursussen goed zijn en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Het betekent ook dat de cursus betaald mag worden met een lening van DUO. In het laatstgehouden tevredenheidsonderzoek van onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk waardeerden de deelnemers ons werk met een 9,2 en maximale score van vier sterren.

Kijk voor meer informatie over Blik op Werk

Meer weten?

Lenie helpt je verder

Meer informatie over inburgering, neem a.u.b. contact op via onderstaand nummer of mailadres.

Bel of mail gerust: 06- 43 26 51 28  of inburgering@roc-teraa.nl

In het begin was het wel moeilijk, nu valt het mee...

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?