Welkom!

Inburgeren

Een goede inburgering maakt dat je prettig kunt leven in Nederland. ROC Ter AA heeft veel ervaring met cursussen voor ‘verplichte inburgeraars’ uit verschillende landen. Onze aanpak? Heel persoonlijk, met veel aandacht voor jouw achtergrond en wat je al kunt. We motiveren je om verder te komen. Tijdens een intakegesprek zoeken we samen uit welke cursus het best bij je past. We schatten ook in hoe lang de cursussen voor je inburgering gaan duren.

ROC Ter AA is in het bezit van het keurmerk Inburgeren van Blik op Werk. Bij het laatste tevredenheidsonderzoek gaven onze deelnemers ons een rapportcijfer van 8,3.  We zijn door Blik op Werk beoordeeld met drie sterren.

ABC

Alfabetisering

Tijdens deze cursus leer je alle Nederlandse letters. Je herkent ze en je kunt ze schrijven. Ook leer je al een beetje Nederlands spreken. Dat is nodig om verder te kunnen met spreken, lezen en schrijven. Je gaat drie keer in de week naar school, steeds een ochtend of een middag. Je groep is maximaal 12 mensen groot.

  • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
  • Start: flexibel, geen vaste startdatum
  • Kosten: kwartaal 1, 2 en 4 € 1.509,75 (11 weken les); kwartaal 3 € 960,75 (zeven weken les)

Inburgering

Ook op de inburgeringscursus kun je Nederlands leren. Je leert dan basis Nederlands: na de cursus kun je praten, luisteren, lezen en schrijven. Je gaat naar school en hebt dan steeds 3 dagdelen (ochtend of middag) les. Als je 1,5 (je leert snel) of 2 jaar (je leert langzamer) les hebt gevolgd kun je je inburgeringsexamen doen. Haal je dat examen, dan ben je ingeburgerd.

  • Locatie: Keizerin Marialaan 2.
  • Start: flexibel, geen vaste startdatum
  • Kosten: kwartaal 1, 2 en 4 € 1.262,25 (11 weken les); kwartaal 3 € 803,25 (zeven weken les)

Download het aanmeldformulier (groene knop). Vul het in op een computer en stuur het als bijlage naar inburgering@roc-teraa.nl.
Hulp nodig bij invullen? Geen probleem. Kom naar ons Infopunt op de Keizerin Marialaan 2.

Meer weten?

Jolanda helpt je verder

Meer informatie over inburgering, neem a.u.b. contact op via onderstaand nummer of mailadres.

Bel of mail gerust: 06- 43 26 51 28  of inburgering@roc-teraa.nl

Jolanda Rooijakkers
In het begin was het wel moeilijk, nu valt het mee...

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?