ROC_Ter_AA_0836-2
De coaching die jij nodig hebt

Succesvol studeren

Successen behaal je nooit helemaal alleen. Daar heb je een goed team bij nodig. Daarom maken wij veel werk van goede begeleiding. We kijken wat jij tijdens je studie nodig hebt om je te ontwikkelen tot een stevige professional die zijn of haar vak verstaat. Ook als het even tegenzit staan er mensen voor jou klaar om je verder te helpen. 

Een goede start

Een goed begin is het halve werk. Daarom maken we uitgebreid kennis. Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een welkomstgesprek. Je ouders of verzorgers zijn natuurlijk ook welkom.

We bespreken dan wat ervoor nodig is om jou succesvol te laten zijn in je opleiding. We bekijken of de gekozen studie echt bij je past en of je een goed beeld hebt van die opleiding. Soms adviseren we je een studie te kiezen die beter bij je past. Tijdens de kennismaking kun je al je vragen stellen.

Je eigen studie­loop­baan­begeleider

Iemand die jou heel goed kent. Dát is je persoonlijke studieloopbaanbegeleider (slb’er). Een slb’er is een docent die vanaf het begin van de studie betrokken is bij jouw plannen, bij de resultaten en bij eventuele knelpunten.

Je SLB’er motiveert je, adviseert je en beantwoordt al je vragen. Ook stippelt hij of zij met jou de route uit als je je bijvoorbeeld wilt specialiseren. Of – als dat nodig is – kan de slb’er extra begeleiding inzetten.

ROC_Ter_AA_0836-2

Extra begeleiding

Niemand die ervan opkijkt als jij extra begeleiding nodig hebt. Of dat nu komt door een tijdelijke tegenslag of een beperking, soms heb je wat extra’s nodig. We laten dit in ieder geval niet in de weg staan om jou je doelen te laten bereiken.

Passend onderwijs

We zijn allemaal anders. De een studeert gemakkelijker dan de ander. Soms is studeren wat lastiger. Omdat je dyslexie hebt of ADHD. Of … het maakt eigenlijk niet uit.

Als we het maar weten. Dan kunnen we er rekening mee houden. We bespreken direct na je aanmelding hoe we de opleiding voor jou passend kunnen maken. De afspraken zetten we dan op papier. Zo weet je waar je aan toe bent.

Vertrouwens-
personen

Soms zijn er zaken waarvan je denkt dat je die met niemand kunt bespreken. Zelfs niet met je studieloopbaanbegeleider. Voor die situaties hebben we twee vertrouwenspersonen, een man en een vrouw. Zij werken met geheimhouding. Je kunt bij hen dus echt alles kwijt, ook over privézaken. Je kunt erop rekenen dat ze je problemen heel serieus nemen.

Vertrouwenspersonen Shirley Mobers en Peter van Geelen zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@roc-teraa.nl.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?