ROC_Ter_AA_0836-2
Je weet bij ons waar je aan toe bent

Persoon­lijke begeleiding

Als jij lekker in je vel zit, gaat je studie bijna vanzelf. Daarom maken wij veel werk van een goede begeleiding. Ook als het even tegenzit staan er mensen voor jou klaar om je verder te helpen.

Een goede start

Een goed begin is het halve werk. Daarom maken we uitgebreid kennis. Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Je ouders of verzorgers zijn natuurlijk ook welkom.

We bespreken dan wat ervoor nodig is om jou succesvol te laten zijn in je opleiding. We bekijken of de gekozen studie echt bij je past en of je een goed beeld hebt van die opleiding. Soms adviseren we je een studie te kiezen die beter bij je past. Tijdens de kennismaking kun je al je vragen stellen.

Je eigen studie­loop­baan­begeleider

Iemand die jou heel goed kent. Dát is je persoonlijke studieloopbaanbegeleider (slb’er). Een slb’er is een docent die vanaf het begin van de studie betrokken is bij jouw plannen, bij de resultaten en bij eventuele knelpunten.

Je SLB’er motiveert je, adviseert je en beantwoordt al je vragen. Ook zorgt hij of zij – als dat nodig is – voor extra begeleiding. Of regelt zaken rondom passend onderwijs.

ROC_Ter_AA_0836-2

Extra begeleiding

Niemand die ervan opkijkt als jij extra begeleiding nodig hebt. Of dat nu komt door een beperking of door tijdelijke tegenslag, soms heb je extra aandacht nodig. ROC Ter AA staat er om bekend dat we voor elke situatie wel een oplossing bedenken.

Passend onderwijs

We zijn allemaal anders. De een studeert gemakkelijker dan de ander. Soms is studeren een hele uitdaging. Omdat je dyslexie hebt of ADHD. Of … het maakt eigenlijk niet uit.

Als we het maar weten. Dan kunnen we er rekening mee houden. We bespreken direct na je aanmelding hoe we de opleiding voor jou passend kunnen maken. De afspraken zetten we dan op papier. Zo weet je waar je aan toe bent.

Vertrouwens-
personen

Soms zijn er zaken waarvan je denkt dat je die met niemand kunt bespreken. Zelfs niet met je studieloopbaanbegeleider. Voor die situaties hebben we twee vertrouwenspersonen, een man en een vrouw. Zij werken met geheimhouding. Je kunt er dus alles kwijt, ook over privézaken. Je kunt erop rekenen dat ze je problemen heel serieus nemen.

Vertrouwenspersonen Shirley Mobers en Peter van Geelen zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@roc-teraa.nl.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?