Entree

Met een Entreeopleiding verder leren op het mbo óf aan het werk

Verder leren of aan het werk...

Met een Entreeopleiding kun je een diploma halen om verder te leren op het mbo óf om te gaan werken. Je leert vooral in de praktijk: leren door te doen!

Jouw opleiding Entree

Entree is een éénjarige opleiding voor jongeren (en jonge volwassenen) die (nog) geen diploma hebben en verder willen leren of willen gaan werken. Je volgt de opleiding in een richting die bij jou past, je krijgt veel praktijk en je wordt intensief begeleid. Je kunt de opleiding op twee manieren volgen: bol (leren en stage): je gaat naar school en je loopt een deel van het jaar twee dagen per week stage. Bbl (werken en leren): je hebt werk en gaat één dag per week naar school.
Ben je nog geen 18 jaar dan adviseren we om een bol opleiding te volgen.

Veel praktijk

Stages en werk

Als je de bol-opleiding volgt, ga je naar school en loop je stage. Stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Vanaf de tweede periode (na tien weken) tot aan het einde van de opleiding ga je twee dagen per week op stage. Als je de bbl-opleiding volgt, ga je één dag per week naar school en werk je ten minste 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Op de dagen dat je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

Wat leer je?

In je opleiding krijg je theorie- en praktijklessen die allemaal te maken hebben met de richting die je hebt gekozen. Ook volg je lessen Nederlands, rekenen en burgerschap.

Wat kun je worden?

Met jouw Entreediploma op zak kun je gaan werken in de door jou gevolgde richting, maar je kunt mogelijk – en dan is dat heel verstandig – ook doorleren in een mbo-opleiding op niveau 2.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze docenten zorgen voor een persoonlijke sfeer en een veilige leeromgeving. Op die manier is er voor jou volop ruimte om te leren en groeien. Aan het begin van de opleiding krijg je een studieloopbaanbegeleider. Regelmatig heb je met hem/haar een persoonlijk gesprek over je voortgang bij de opleiding. Bij je studieloopbaanbegeleider kun je altijd terecht met alle vragen over jouw opleiding. Bij ons kun je in een maatwerktraject je opleiding volgen. Bij start van je opleiding wordt gekeken wat je nodig hebt om de opleiding goed af te ronden in een regulier of een verlengd traject.

Wat verwachten we van jou?

Voordat je start met je opleiding maken we afspraken met je. Deze staan op je afsprakenkaart. Samen met je studieloopbaanbegeleider heb je daar regelmatig een gesprek over.

Na je opleiding

Als je jouw Entreediploma hebt behaald, krijg je van ons advies of je het beste kunt gaan werken, of verder leren in een mbo-opleiding op niveau 2.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?