Allround assistent business services
Over deze sector

Business

Klant is koning

Veel breder dan in deze sector vind je het niet. Wil je klanten helpen in een winkel? Je eigen bedrijf starten, je bezighouden met recht en verzekeringen of social media content creëren?  Bij Business College word jij klaargestoomd voor het bedrijfsleven of een vervolgopleiding. Of je nu houdt van cijfers, documenten opstellen, van verkopen of dingen regelen, jouw loopbaan start hier.

Business Services

(E)-commerce

Ben jij klantgericht, sociaal, cijfermatig onderlegd en kun je goed samenwerken? Dan is een opleiding in de richting commercie iets voor jou! Je kunt aan de slag bij de zowel de buiten- als binnendienst van een organisatie. Daarnaast kun je in verschillende sectoren, branches en ondernemingen aan de slag. Bij een commerciële onderneming ligt een grote nadruk op het behalen van de commerciële doelen, op het maken van winst en op de tevredenheid van klanten. Hiervoor is het nodig om keuzes te maken hoe op doelgroepen in te spelen, zoals business to business (B2B), en goed en nauwkeurig aan te sluiten op de fasen van een customer journey

Business Services

Business Services

Nauwkeurig, organisatietalent en goed kunnen samenwerken, dat is jou op het lijf geschreven. In deze richting ondersteun je meerdere afdelingen binnen een bedrijf en ben je breed inzetbaar op het gebied van klantcontact, marketing, personeelszaken en juridische vraagstukken. Je kunt aan de slag bij bijvoorbeeld het gemeentehuis, een marketingbureau of notariskantoor. Daarnaast kun je in verschillende sectoren, branches en ondernemingen aan de slag. Bij opleidingen binnen de business services ligt de nadruk op projectmatig werken, het werken met ICT-middelen en het omgaan met grote hoeveelheden informatie en het verwerken hiervan.

Business Services

Retail

Kun je goed met mensen omgaan, vind je het leuk om in een winkel te werken en ben je goed in samenwerken? Dan is de richting retail iets voor jou! Je verkoopt producten, adviseert klanten en zorgt ervoor dat de producten goed gepresenteerd staan. Je kunt onder andere aan de slag bij bouwmarkten, supermarkten, kledingwinkels en sportzaken. Je leert hoe je met collega’s en klanten omgaat, hoe je de winkel aantrekkelijk houdt en hoe je de webshop beheert. Bij de opleidingen binnen de richting retail zijn klantvriendelijkheid, flexibiliteit en initiatief nemen van belang.

Een basishalfjaar

Het bedrijfsleven vraagt om mensen die flexibel zijn. Mensen die behalve op hun eigen terrein ook weten hoe het in andere onderdelen van een bedrijf werkt. Daarom start je bij ons in een gezamenlijk basishalfjaar. Dat geldt voor alle opleidingen binnen het Business College. Het voordeel voor jou? Je hoeft pas na het eerste halfjaar definitief te kiezen. Weet je al wel wat je precies wilt? Ook jij profiteert, want je krijgt een veel bredere opleiding.

Je volgt lessen op school en gaat op stage bij een erkend leerbedrijf. Je krijgt theorie- en praktijklessen. Die lessen bestaan uit een mix van beroepsgerichte en algemene vakken.

Veelgestelde vragen

Als ik kies voor business, blijf ik dat dan m’n hele leven doen?

Dat ligt grotendeels aan jou. Als je op kantoor terecht komt zijn er na een paar jaar vaak mogelijkheden om iets anders te gaan doen. Of je verder te specialiseren. Eén ding is zeker: je gaat vervolgopleidingen volgen, waardoor je altijd inzetbaar blijft.

Hoe weet ik of business bij mij past?

Dat is moeilijk te zeggen. Juridisch-administratieve mensen zijn heel anders dan commerciële mensen. Niet beter, niet slechter, gewoon anders. Kom gewoon eens naar een meeloopdag van een of meer opleidingen. Dat is de beste manier om uit vinden of het bij je past.

Hoe zeker is mijn toekomst in deze sector?

Dat hangt ervan af of je werkt in een bedrijf dat gevoelig is voor hoe het economisch gaat. Werk je bij een gemeente dan heb je wat meer zekerheid.

Hoe is de verdeling theorie-praktijk?

De meeste opleidingen binnen business zijn bol-opleidingen. Bij een bol-opleiding zit je vooral op school en loop je stage. De nadruk ligt dus op de theorie die je praktisch toe kunt passen. Bij een bbl-opleiding werk je en kom je één dag in de week naar school.

Kan ik overstappen van de ene naar de andere opleiding?

In hetzelfde vakgebied kun je altijd doorstromen van niveau 3 naar niveau 4.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?