Over deze sector

Design

Alles is 3D

Creatief, veelzijdig, steeds weer anders. Dat zijn kernbegrippen in de sector design. Natuurlijk, je laat je inspireren door wat anderen doen. Maar designers laten zich vooral leiden door hun eigen ideeën. Overigens wel binnen de kaders van een opdracht. Want voor vrij werk moet je bij kunstenaars zijn.

Werken in deze sector

Ruimtelijke vormgeving is  de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in onze maatschappij. Goed design vertelt een verhaal, brengt een boodschap over. Bijvoorbeeld in de vorm van een beursstand of via de door jou ingerichte etalage. Of wat dacht je van een winkelinterieur? Bij het ontwerpen daarvan wordt over elk detail nagedacht. In de sector kun je verder aan de slag als ontwerper van decors, als medewerker van een reclamebureau of je begint je eigen ontwerpstudio.

Direct naar de opleiding Ruimtelijk vormgever

Veelgestelde vragen

Als ik kies voor design, blijf ik dat dan m’n hele leven doen?

Waarschijnlijk blijf je altijd iets doen met design. Want het is een prachtig vak. Je kunt doorstromen naar het hbo en je verder specialiseren. Of docent worden. Sommige studenten ontdekken tijdens de opleiding hun liefde voor communicatie of fotografie.

Hoe weet ik of design bij mij past?

Als je altijd bezig bent met ideeën of als je je afvraagt waarom een winkel er zo uitziet, is de kans groot dat design bij je past. Kom gewoon eens naar een meeloopdag van de opleiding. Dat is de beste manier om uit vinden of het bij je past.

Hoe zeker is mijn toekomst in deze sector?

De sector is gevoelig voor hoe het economisch gaat. In goede tijden geven bedrijven gemakkelijker geld uit aan design dan in mindere tijden. De concurrentie van andere vormgevers is stevig.

Hoe is de verdeling theorie-praktijk?

Bij een bol-opleiding zit je vooral op school en loop je stage. De nadruk ligt dus op de theorie die je praktisch toe kunt passen.

Kan ik overstappen van de ene naar de andere opleiding?

Binnen Design is Ruimtelijk vormgever de enige opleiding die we aanbieden.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?