"Mijn stageadres heeft me mijn droombaan aangeboden”

"Ik ben zo trots als ik festivalbezoekers bij mijn ontwerpen zie feesten!"

Senna van Creij. Alumnus Ruimtelijk Vormgever. Design.

Wilde je altijd al ruimtelijk vormgever worden?
Nee, ik heb eerst zelfs een uitstapje gemaakt naar de opleiding Beveiliger. Dat vond ik niks. Toen ik daar stopte, krabde ik me eens goed achter de oren. Wat past bij mij? Ik tekende altijd veel en ik bezocht graag festivals. Mijn vader wees me erop dat ik die twee hobby’s zou kunnen combineren. Toen viel het kwartje! Ik wil festivalterreinen ontwerpen.

Waarom koos je voor ROC Ter AA?
Ik heb nog even gekeken bij Sint Lucas in Eindhoven, maar die opleiding was me te kunstzinnig. Ik ben meer van het praktisch werken. Bij ROC Ter AA krijg je hele goede begeleiding en word je niet in het diepe gegooid. De sfeer is hier ook heel leuk. Ik leerde iedereen snel kennen, ook de docenten. Mijn klasgenoten zijn bijna allemaal vriendinnen van me geworden. Inderdaad, het zijn vooral meiden op de opleiding!

‘De opleiding is super breed’

Moet je voor deze opleiding al zeker weten wat je wil worden, net als jij?
Nee hoor, veel klasgenoten hadden juist geen idee toen ze begonnen. En ik wist eerlijk gezegd ook pas wat ik allemaal met de opleiding kon, toen ik eenmaal was begonnen. Het is echt super breed: van metaalbewerking tot 3D-tekenen en van fotografie tot styling.

Hoe bevielen je stages?
Heel goed, vooral de tweede. Die was bij Roxxi, een bedrijf in Eindhoven dat festivalpodia ontwerpt en opbouwt. Precies wat ik later wil doen! Voor festival Rebirth ontwierp ik bijvoorbeeld allerlei banners. Tijdens het opbouwen vond ik het al gaaf om mijn eigen ontwerpen te zien, maar als je dan duizenden mensen los ziet gaan in een omgeving die jij hebt bedacht, dan ben ik echt heel trots. Dit stageadres heeft me ook een droombaan aangeboden voor na mijn opleiding. Natuurlijk zei ik ja!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?