Alsnog je diploma halen?

VAVO

Geen diploma havo of vwo? Of gezakt voor je examen? Bij VAVO College Helmond van ROC Ter AA heb je de mogelijkheid om dat felbegeerde diploma alsnog te behalen. Of je kiest voor één of meer certificaten op havo- of vwo-niveau. Die certificaten zijn wettelijk erkend en kun je binnen tien jaar inleveren voor een diploma. Dat betekent: straks tóch de studie van jouw keuze en méér kans op de arbeidsmarkt.

Welkom bij VAVO College Helmond. Samen met jou gaan wij 100% voor jouw succes!

 

Pssst! Heb je de online open dag van zondag 15 november 2020 gemist? Kijk hier de presentatie terug!

Voor wie?

Je kiest voor VAVO omdat:

  • je in het regulier voortgezet onderwijs het diploma niet hebt behaald;

  • je bepaalde vakken niet op jouw eindlijst of in jouw profiel hebt staan, maar ze wel nodig hebt voor een vervolgstudie of beroep;

  • je het leuk vindt om bepaalde vakken te volgen (naast een andere studie of beroep);

  •  je voor volwassenenonderwijs kiest.

VAVO biedt je flexibiliteit

Een groot voordeel van VAVO is de flexibiliteit. Het is mogelijk om het volledig havo- of vwo-programma in één of twee jaar af te ronden. Dat is afhankelijk van:

  • jouw vooropleiding;
  • eerder door jou behaalde certificaten;
  • jouw motivatie en doorzettingsvermogen;
  • jouw persoonlijke situatie.

Vanaf welke leeftijd?

VAVO is onderwijs voor als je 18 jaar of ouder bent. Maar VAVO is ook toegankelijk als je 16 of 17 jaar bent. Je dient dan wel geplaatst te worden via een convenantregeling (samenwerkingsovereenkomst tussen jouw vo-school en ROC Ter AA). Informatie daarover kun je krijgen bij jouw eigen school.

HAVO

Je kunt bij ons het volledige havo-programma in één of twee* jaar doen. Dat is afhankelijk van jouw vooropleiding, eerder behaalde certificaten, motivatie, doorzettingsvermogen en persoonlijke situatie. Ieder vak wordt wel in één schooljaar afgerond.

Direct naar alle informatie over het havo-programma

* Als je kiest voor een tweejarig programma dan bepalen we tijdens de intake welke vakken je in het eerste jaar en welke vakken je in het tweede jaar gaat afronden.

VWO

Je kunt bij ons het volledige vwo-programma in één of twee* jaar doen. Dat is afhankelijk van jouw vooropleiding, eerder behaalde certificaten, motivatie, doorzettingsvermogen en persoonlijke situatie. Ieder vak wordt wel in één schooljaar afgerond.

Direct naar alle informatie over het vwo-programma

* Als je kiest voor een tweejarig programma dan bepalen we tijdens de intake welke vakken je in het eerste jaar en welke vakken je in het tweede jaar gaat afronden.

Certificaten

Of je kiest ervoor om één of meer certificaten op havo- of vwo-niveau te behalen. Die certificaten zijn wettelijk erkend en kun je binnen tien jaar inleveren voor een diploma. Dat betekent: straks wellicht tóch de studie van jouw keuze en méér kans op de arbeidsmarkt.

Alles op een rijtje

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan hiernaast het factsheet van het VAVO College met daarin ook de programma’s van havo en vwo.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?