VAVO

Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek: klik hier

Of bel: 0492 – 507919

 

Informatie-avond VAVO College
Donderdag 13 juni, maandag 17 juni en woensdag 3 juli van 18.00 - 21.00 uur
Meld je aan!

Certificaat of diploma havo of vwo of ben je gezakt voor je examen? Bij VAVO College van ROC Ter AA heb je de mogelijkheid om dat felbegeerde diploma alsnog te behalen. Of je kiest voor één of meer certificaten op havo- of vwo-niveau. Die certificaten zijn wettelijk erkend en kun je binnen tien jaar inleveren voor een diploma. Dat betekent: straks tóch de studie van jouw keuze en méér kans op de arbeidsmarkt.

Welkom bij VAVO College Helmond. Samen met jou gaan wij 100% voor jouw succes!

Voor wie?

Je kiest voor VAVO College omdat je:

 • een havo-diploma hebt en een vwo-diploma wilt halen;
 • op de middelbare school je diploma niet hebt behaald;
 • bepaalde vakken niet op jouw eindlijst of in jouw profiel hebt staan, maar ze wel nodig hebt voor een vervolgstudie of beroep;
 • het leuk vindt om bepaalde vakken te volgen naast een andere studie of beroep;
 • mogelijkheid wilt hebben om het vak filosofie en/of maatschappijwetenschappen te volgen;
 • een profielswitch wilt maken.

Je kiest ook voor VAVO College omdat:

 • je snel en effectief je diploma wilt halen;
 • je graag goede begeleiding wilt en persoonlijke aandacht;
 • je kleine klas komt;
 • het studieklimaat gericht is op prestatie;
 • het een hoog slagingspercentage heeft;
 • afspraak ook echt afspraak is;
 • het onderdeel is van een kleinschalige organisatie.

VAVO biedt je flexibiliteit

Een groot voordeel van VAVO College is de flexibiliteit. Het is mogelijk om het volledig havo- of vwo-programma in één of twee jaar af te ronden. Dat is afhankelijk van:

 • jouw vooropleiding;
 • eerder door jou behaalde certificaten;
 • jouw motivatie en doorzettingsvermogen;
 • jouw persoonlijke situatie.

Vanaf welke leeftijd?

Vavo is onderwijs voor als je 18 jaar of ouder bent. Maar VAVO College is ook toegankelijk als je 16 of 17 jaar bent. Je dient dan wel geplaatst te worden via een convenantregeling (samenwerkingsovereenkomst tussen jouw school en ROC Ter AA). Informatie daarover kun je krijgen via jouw mentor op jouw eigen school.

Download hier het overdrachtsformulier en vraag je decaan dit in te vullen.

HAVO

Je kunt bij ons het volledige havo-programma in één of twee* jaar doen. Dat is afhankelijk van jouw vooropleiding, eerder behaalde certificaten, motivatie, doorzettingsvermogen en persoonlijke situatie. Ieder vak wordt wel in één schooljaar afgerond.

Direct naar alle informatie over het havo-programma

* Als je kiest voor een tweejarig programma dan bepalen we tijdens de intake welke vakken je in het eerste jaar en welke vakken je in het tweede jaar gaat afronden.

VWO

Je kunt bij ons het volledige vwo-programma in één of twee* jaar doen. Dat is afhankelijk van jouw vooropleiding, eerder behaalde certificaten, motivatie, doorzettingsvermogen en persoonlijke situatie. Ieder vak wordt wel in één schooljaar afgerond.

Direct naar alle informatie over het vwo-programma

* Als je kiest voor een tweejarig programma dan bepalen we tijdens de intake welke vakken je in het eerste jaar en welke vakken je in het tweede jaar gaat afronden.

Certificaten

Of je kiest ervoor om één of meer certificaten op havo- of vwo-niveau te behalen. Die certificaten zijn wettelijk erkend en kun je binnen tien jaar inleveren voor een diploma. Dat betekent: straks wellicht tóch de studie van jouw keuze en méér kans op de arbeidsmarkt.

Alles op een rijtje

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan hiernaast het factsheet van het VAVO College met daarin ook de programma’s van havo en vwo.

Kosten

Wat je vavo-opleiding kost, hangt af van je situatie en welke route je neemt.

– Ben je voltijdstudent (meer dan 650 contacturen), dan betaal je lesgeld aan DUO. Dit is exclusief de kosten voor leermiddelen
– Ben je deeltijdstudent (minder dan 650 contacturen), dan betaal je gemiddeld € 150,- per vak per cursusjaar. Dit is exclusief de kosten voor leermiddelen.
– Ben je op 1 oktober van het cursusjaar nog geen 18 jaar oud? Dan kun je worden ingeschreven via een detachering (Rutte-regeling) vanuit een reguliere havo- of vwo-school.
Je betaalt dan geen lesgeld, je leermiddelen krijg je van het VAVO College.
– Ben je op 1 augustus van het cursusjaar nog 17 jaar en word je niet uitbesteed? Dan kun je via de leerplicht worden ingeschreven. Je betaalt dan geen lesgeld, wel de leermiddelen.

OV-vergoeding

Sinds september 2023 maken VAVO-studenten kans op OV-vergoeding. Deze vergoeding geldt voor studenten die 10 kilometer of meer van school af wonen en naar school reizen met het openbaar vervoer.  

Ook gedurende schooljaar 2024-2025 zal het ROC Ter AA de gemaakte OV-kosten voor studenten die 10 km of meer van school wonen vergoeden.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?