“Alles is hier gericht op het diploma”

Yelda Beytur. Havo. VAVO.

Ik ben vorig jaar gezakt voor mijn havo-examen en was wel klaar met de middelbare school. Dan liever een jaartje knallen in het volwassenenonderwijs. Met mijn 19 jaar was ik trouwens een van de oudsten in de groep.

Je hebt hier fijne docenten die je heel persoonlijk benaderen. Alles is diplomagericht en de lat ligt precies hoog genoeg. De docenten willen echt dat je het haalt. Het slagingspercentage is super hoog. Zeker als je bedenkt dat iedereen hiervoor al een keer gestruikeld is.

Bij het VAVO hoef je ook niet alle vakken opnieuw te doen en standaard van half 9 tot 3 uur op school te zitten.  Er wordt hard gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het voelt soms als privéles. Je hebt meer vrijheid maar je moet ook meer zelfdiscipline opbrengen.

Ik ga hierna hrm studeren bij Fontys of Avans. Ik ben nu wel toe aan het studentenleven.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?