Leer het in de praktijk

Nuttige stages

Beroepspraktijkvorming

Een goede theoretische ondergrond is nodig om te weten wat je doet en waarom. Maar een vak leer je in de praktijk. Beroepspraktijkvorming, zoals een stage, is daarom een belangrijk deel van je opleiding. ROC Ter AA maakt er werk van!

Waarom loop je stage?

Stages vallen onder de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens een stage werk je bij een bedrijf of instelling. Je brengt wat je hebt geleerd in de praktijk.

Hopelijk kom je tot de ontdekking dat je toekomstige vak nog leuker is dan je dacht. Of misschien merk je dat de ene werkplek beter bij je past dan de andere. Ook dat is het nut van stagelopen.

Verschillende stages

Kies je voor een bol-opleiding, dan ga je in vaste periodes van jouw opleiding op stage. Bijvoorbeeld in een blok van een aantal weken, maar het kan ook één of enkele dagen per week zijn. Dat is per opleiding verschillend. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.

Bij een bbl-opleiding heb je een arbeidscontract bij een erkend leerbedrijf. Je werk is dan je beroepspraktijkvorming. Twee dagdelen per week ga je naar school.

Bol of bbl, je krijgt altijd een bpv-werkboek. Hierin staan de opdrachten die je bij het bedrijf of de instelling uitvoert. Jouw praktijkopleider beoordeelt of je de kerntaken en werkprocessen goed uitvoert.

We maken werk
van je stage!

ROC Ter AA heeft goede contacten met bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor kunnen we de leukste en meest interessante stageplaatsen bieden. Ze komen alleen niet vanzelf jouw kant op. Wie er het meest voor doet, vindt de mooiste stageplekken.

Wij leren hoe je jezelf goed presenteert en we helpen je bij het zoeken en bij je sollicitatie. En natuurlijk krijg je de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt. Zowel van ons als van je leerbedrijf.

Stage in het buitenland?

Ja, dat kan. Het is natuurlijk minder makkelijk te regelen dan een stage in de regio. Wil je het echt? Dan helpen wij je met het realiseren van je droom.

Via onze school heb je verschillende mogelijkheden om een stage in het buitenland te doen. Dat buitenland kan in Europa liggen, maar ook daarbuiten.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?