“Structuur en regels in Nederland”

Selam Brhane. Inburgering. Volwasseneneducatie.

Ik woon nu drie jaar in Nederland en kom oorspronkelijk uit Eritrea. Ik heb net de inburgeringscursus afgerond en wil graag verder studeren bij het ROC Ter AA. Binnenkort begin ik met de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang. Ik hou van kinderen en doe nu al vrijwilligerswerk bij De Knutselmolen. Dat is in Gemert waar ik ook woon.

Mijn ouders wonen in Duitsland maar mijn toekomst ligt in Nederland. Ik hou van de vrijheid in Nederland maar toch ook wel van de structuur en de regels. Het moeilijkste vond ik het leren van de taal. Ik leer veel woorden van de kinderen die ik begeleid en ook van Rita en Wim. Dat zijn mijn “tweedehandse ouders” uit Gemert. Bij vragen of problemen kan ik altijd bij hen terecht.

Straks ga ik drie dagen naar school en twee dagen op stage. Daarnaast wil ik in een winkel werken of kantoren schoonmaken om iets bij te verdienen. Uiteindelijk hoop ik een baan te vinden bij een kinderdagverblijf in Helmond of Eindhoven.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?