“We werken veel in projecten, dat vind ik erg fijn”

“Werken met kinderen geeft veel voldoening”

Jasmine Gerrits. Onderwijsassistent.
Onderwijs en Kinderopvang.

Heb je altijd al met kinderen willen werken?
Ik heb jarenlang geroepen dat ik kapper wilde worden. Maar tijdens een stage voor mijn middelbare school ontdekte ik hoe leuk het basisonderwijs is. Ik merkte dat ik toch liever met kinderen wilde werken. Ik help hen in hun ontwikkeling en dat voelt goed. Misschien dat ik alsnog ooit een kapperscursus ga doen, maar dan gewoon voor de lol. Ik wil graag in het onderwijs werken.

Wat vond je omgeving van je studiekeuze?
Familie en vrienden reageerden heel positief. Met kinderen werken past echt bij jou, zeiden ze. Dat gaf me vertrouwen. En nu weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Wat maakt het werken in het onderwijs dan zo leuk?
Het geeft voldoening. Je hebt met veel verschillende leerlingen te maken. Je bouwt echt een band op. Bij het afscheid van mijn laatste stage kreeg ik van de leerling die ik het meeste moest aanspreken op zijn gedrag een hele dikke knuffel. Die waardering is geweldig.

Je loopt nu stage in groep 8 van Basisschool Dierdonk, vertel!
Klopt. Ik help kinderen met hulpvragen en geef af en toe les. Die band die je opbouwt met een kind, maakt het lesgeven leuker en makkelijker. Eerder liep ik stage in groep 3 en dit jaar loop ik stage in groep 5. Zo kan ik ontdekken of de onder-, midden- of bovenbouw het beste bij mij past. Dat raden mijn docenten ook aan.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?