De docenten helpen je heel goed. Met vragen kan ik altijd bij ze terecht."

‘Werken in de bouw is lekker afwisselend”

Teun van Bussel. Bouwkunde.
Bouwinfracampus Helmond – de Peel

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
‘Omdat ‘ie lekker breed is. Ik kan er van alles mee worden: uitvoerder, werkvoorbereider, tekenaar of calculator.’

En hoe bevalt de studie tot nu toe?
‘Goed! Het is heel afwisselend. Ik vind het leuke aan werken in de bouw is dat je altijd werkt voor een mooi eindresultaat. Een net opgeleverd huis of kantoor maakt me trots! Je krijgt daarnaast ook vakken als Engels en wiskunde. Dat vind ik niet per se heel leuk, maar het is wel nodig.’

‘Je werkt altijd voor een mooi eindresultaat’

Hoe vind je de locatie van ROC Ter AA in Mierlo?
‘Voor mij is het heel fijn dat ik niet lang hoef te fietsen, ik woon namelijk in Someren. En daarnaast is het een kleine locatie. Je hoeft niet te zoeken of lange afstanden te lopen tussen lokalen.’

En hoe is het contact met je klasgenoten?
‘Goed, we hebben veel lol samen. Soms een beetje té gezellig, maar dat hoort erbij. Als het moet zijn we wel serieus hoor.’

Heb je al stage gelopen?
‘Ja, ik zit nu in het tweede jaar en heb al twee keer stage gelopen. Een buiten- en een binnenstage, dat laatste is op kantoor. Ik vond het allebei wel leuk eigenlijk. Een combinatie van die taken lijkt me in de toekomst ook het leukste.’

‘Een combinatie van fysiek aan de slag gaan en kantoorwerk lijkt me het leukste’

Hoe zie je die toekomst voor je?
‘Mijn vader heeft een bouwbedrijf in Someren, ik wil wel proberen daar in te stappen. Maar dan moet ik me wel eerst bewijzen natuurlijk. De komende jaren wil ik vooral veel in de praktijk werken, daar leer je het meeste van. Maar eerst even de basis leggen op school.’

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?