ditismbo

Ebrahim Ghuzlan Mbo-ambassadeur ROC Ter AA 2023

Ebrahim Ghuzlan, tweedejaars student Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg bij Zorg & Welzijn College, is gisteren gekozen tot Mbo-ambassadeur ROC Ter AA 2023. Hij gaat ROC Ter AA vertegenwoordigen in de landelijke Mbo-ambassadeursverkiezing van ditismbo in mei.

Gisteren hebben de drie genomineerde studenten Wroud Ghuzlan (Zorg & Welzijn College), Ebrahim Ghuzlan (Zorg & Welzijn College) en Merle Willems (Onderwijs & Kinderopvang College) een presentatie gehouden waarmee ze de jury moesten overtuigen wie onze ambassadeur 2023 zou gaan worden. Dat bleek een lastige opgave, want alle drie de studenten kwamen met een fantastische presentatie.

Wroud (“zeg maar Bloemetje”), pas vijf jaar in Nederland, kreeg complimenten voor haar kennis en taalniveau. De jury was onder de indruk van haar maatschappelijke activiteiten en haar positieve mindset; “je bent een krachtige vrouw, en dat straalt je ook uit.”

Ebrahim viel op door zijn gedrevenheid, en de wil om mensen te helpen en om een rolmodel te zijn voor anderen om wat van het leven te maken. De jury complimenteerde hem met z’n doorzettingsvermogen: “je hebt drive, passie, vuur. En toch kom je ook over als een rustige man, dat alleen al is ontzettend mooi.”

Ook Merle liet een goede indruk achter: “je liet je niet van de wijs brengen toen de ict tijdens je presentatie even haperde. Je bleef rustig, niks geen paniek, een belangrijke eigenschap. Creatief in de presentatie, een hele prettige stem bij het presenteren en je hebt een beeld wat je voor het mbo zou willen veranderen.”

Heel veel succes met jouw Mbo-ambassadeursjaar Ebrahim!

Jaarlijks organiseert de MBO Raad  onder Dit is mbo de verkiezing voor dé landelijke Ambassadeur mbo. Deze wordt gekozen uit de deelnemende ambassadeurs: mbo’ers die laten horen en zien waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Een ambassadeur staat voor het mbo en heeft een missie: het mbo op de kaart zetten.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?