Maar liefst 6 medailles voor studenten ROC Ter AA

Medailleregen tijdens Skills Finale

Twaalf studenten van het Helmondse ROC Ter AA streden in de finale van Skills Heroes om de hoogste eer. Uiteindelijk mochten maar liefst zes studenten het erepodium op tijdens de finales van Skills Heroes in Amsterdam. Een uitmuntende prestatie in het landelijke vakmanschapsgeweld.

De sfeer zat er goed in afgelopen twee dagen in de RAI in Amsterdam. Zo’n 700 mbo-studenten en vmbo-leerlingen toonden hun vakmanschap tijdens de twee dagen durende Skills Finals. Extra bijzonder was het bezoek van Zijne Majesteit de Koning tijdens de finales metselen en tegelzetten waar onze bouwstudenten Bram van Heugten (Lierop) en Yino Krasnici (Mierlo) aan deelnamen. Ze konden de druk aan, want beiden vielen in de prijzen!

Zes medailles
Uitzonderlijk was dat het kleinschalige ROC Ter AA maar liefst zes medailles pakte tijdens de finales:

Goud:
Yino Krasnici uit Mierlo in de categorie ‘Tegelzetter’
Jordy Hoebergen uit Meijel in de categorie ‘ICT Beheer’

Zilver:
Bram van Heugten uit Lierop in de categorie ‘Metselaar’ (niet op de foto)
Het duo Rick Kragten uit Horst en Rowan Ordelman uit Eindhoven in de categorie ‘Cyber Security’

Brons:
Giel van Gorp uit Venray in de categorie ‘Applicatieontwikkelaar’

Ervaring werpt vruchten af
Voor Yino en Bram was het de tweede keer dat zij het podium betraden. Vorig jaar behaalden ze beiden zilver tijdens de finales op de BouwInfraCampus Helmond-De Peel in Mierlo. Een studiejaar extra leverden hen opnieuw een finaleplek op en voor Yino zelfs de landelijke titel.

Een geweldige ervaring
Geen medaille maar zeker een geweldige ervaring tijdens deze finales voor Melanie Peeters uit Lomm in categorie ‘schilderen’, voor Viggo Cortenbach uit Asten in categorie ‘cnc frezen’, voor Sil van de Goorberg uit Heeze in categorie ‘sanitaire en verwarmingstechnicus’ én voor (eerder in maart, decentraal georganiseerd) Allyssa van de Ven in categorie ‘beveiliging’.

Skills Heroes
Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijdopdrachten zijn van hoog niveau en vragen vakmanschap van de studenten. Honderden finalisten strijden twee dagen lang om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’.

De winnaars van de Skills finales hebben zich gekwalificeerd voor de Euroskills in Gdansk, Polen. Deze vinden plaats in september 2023.

Meer weten over Skills The Finals?

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?