Over techniek in de ruimte en de toekomst van energie

Tour Ter AA met André Kuipers

Maandag 23 januari komt André Kuipers naar ROC Ter AA voor een nieuwe editie van Tour Ter AA. Kom jij ook?

  • Locatie: Keizerin Marialaan 2, Helmond
  • Inloop vanaf 19.15 uur. Start 20.00 uur.

André Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. Op 21 december 2011 werd André Kuipers, met twee internationale collega’s, gelanceerd richting het internationale ruimtestation ISS. Hij woonde en werkte hier een halfjaar. Hij was niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur.

  • Wist jij dat het ISS het grootste, meest complexe, internationale technologische bouwwerk is dat de mens ooit heeft gemaakt?
  • Technologie kom je in de ruimte overal tegen: bij medische zaken, communicatie, transport, energie, voedsel en zelfs bij het sporten.
  • Ruimtevaart biedt kansrijke toepassingen als het gaat om energie en de toekomst: vanuit de ruimtevaart ontwikkelde brandstofcellen, zonsensoren die zonnepanelen op de zon gericht houden en mijnbouw op de maan.

Sience fiction van vandaag is de realiteit van morgen.

Kom 23 januari naar Ter AA en laat je inspireren door André Kuipers.

Meld je aan voor de lezing via www.teraaconnect.nl. Ter AA Connect is de community voor iedereen die een relatie heeft met ROC Ter AA. Het is vrijblijvend en gratis.

Voorafgaand aan de lezing ontvang je een bevestigingsmail.

Heb je vragen? Mail dan naar communicatie@roc-teraa.nl.

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?