“Ik ken alle studenten van de opleiding,
dat is het fijne van een kleinschalige school”

“Werken met kinderen is mij met de paplepel ingegeven”

Eline van Bokhoven. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Onderwijs en Kinderopvang.

Vanwaar de opleiding kinderopvang?
Werken met kinderen: dat is mij met de paplepel ingegeven. Mijn moeder was gastouder en ontving kindjes in ons woonhuis. Ik weet niet beter dan dat ik omringd werd door andere kinderen. Toen ik wat ouder was, hielp ik steeds vaker mee. Vooral toen mijn moeder kanker kreeg. Even de kinderen uit school halen, samen fruit eten en daarna spelen als mijn moeder daar te moe voor was. Voor mij was dat nooit een ‘moetje’. Toen wist ik al dat ik later in een kinderopvang wilde werken. Met mijn moeder gaat het nu weer heel goed. Ze vindt het geweldig dat ik ook van dit vak houd.

Wat is er leuk aan het werken met jonge kinderen?
Je ziet ze heel snel groeien: ze gaan lopen, praten en leren schrijven. Je kunt ze echt helpen bij hun ontwikkeling én je ziet meteen resultaat. Daarnaast zijn kinderen heel puur, ze zeggen wat ze denken.

Waarom heb je voor de opleiding bij ROC Ter AA gekozen?
Ik wilde naar een kleinschalige school, dat leek me fijn. En dat is het ook. Ik ken iedereen van de opleiding.

Wat vind je het leukste vak op school?
Dat is toch wel Pedagogiek. Daar leer je waarom een kind iets doet op een bepaalde leeftijd. Waarom gaat een kindje bijvoorbeeld praten als ze rond de 2/3 jaar oud zijn? Ik wil na deze opleiding misschien nog doorstuderen: de hbo-opleiding Pedagogiek. Ik vind het gewoon heel interessant hoe kinderen denken en waarom ze zo denken.

Er wordt veel in projecten gewerkt, hoe gaat dat?
We houden ons iedere periode met één project bezig. Het leukste project tot nu toe vond ik het creëren van je droomwerkplek. Door middel van een kunstwerk moesten we presenteren hoe die plek er volgens ons uit moest zien. Ik zie mezelf later in een kleine, maar opgeruimde kinderopvang werken waar wél veel speelgoed is.

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?